11/09/2025
JANGAN OVER SANGAT SANJUNG NABI, LEBIH² PUJI NABI LEBIH DARI PUJI ALLAH
ntah la nak ckp cmne..ko jer kot yg berperasaan kami puji Nabi berlebihan shgga melebihi puji Allah, kami nie masih waras lg utk mengenali siapa tuhan dan siapa hambanya yg paling di kasihi..tu yg di ajar oleh Nabi s.a.w kpd kami.
Kadang² terfikir sejenak..
Ibu ayahku menyintai & mengasihiku selepas kelahiran ku, tp Nabi s.a.w menyintai & mengasihiku sebelum aku dilahirkan.
Hari ini aku memiliki 2 nikmat yg paling besar dlm hidupku iaitu nikmat islam & nikmat iman adalah asbab dakwah Nabi s.a.w
Ketika ummat Nabi lain kufur kpd Allah lantas di turunkan azab serta merta waktu hayat mereka, tp Allah perkenan doa Nabi s.a.w utk tidak dibinasakan ummatnya.
Ketika mana Nabi menghadapi sakitnya ketika di tarik nyawa, Nabi s.a.w tidak berfikir tentang dirinya tapi Nabi s.a.w sebut "Ya Allah, dahsyat sekali maut ini. Timpakan saja semua siksa maut ini kepadaku. Jangan kepada umatku".
Dalam 124k org Nabi yg di utuskan Allah, dlm 313 org Rasul yg di utuskan Allah, dlm 25 org Rasul yg wajib diketahui, dlm 5 org Rasul yg di gelar ululazmi hanya Nabi s.a.w yg boleh memberikan syafaat di akhirat..dialah pemilik syafaat.
Dengan segala apa yang Nabi s.a.w buat & korbankan kepadaku waktu hayatnya..sangat kejam jika aku tidak balas kecintaan Nabi s.a.w kepada ku dengan lebih menyintai, mengasihi & merinduinya melebihi ibu ayahku, isteri, anak² ku dan semua kaum kerabatku..
Kalau ko masih tak nampak..hati ko keras bro !!!
السلام عليك يا رسول الله
السلام عليك يا حبيب الله
السلام عليك يا نبي الله
السلام عليك يا خير خلق الله
السلام عليك يا صاحب الشفاعة
Salam maulidur Rasul s.a.w
UST HJ FAKHRUL
MURSYID MANTOP TRAVEL
11 sept 2025 / Masjid Nabawi, Madinah AlMunawwarah